Een overzicht van het laatste nieuws

Wijziging reanimatiebeleid

In een bijlage van de nieuwsflits van april 2015 vindt u een uitleg van het reanimatiebeleid van BrabantZorg. U bepaalt zelf in overleg met uw familie, behandelend arts of u wel of niet gereanimeerd wilt worden bij een circulatiestilstand. In Sint Petrus hebben we afgesproken dat de huisarts of de specialist ouderengeneeskunde uw wens vastlegt in het dossier. Bovendien vragen we uw wens kenbaar te maken op de achterkant van uw halsalarm. Zo weet iedereen, ongeacht waar u bent, wat uw wens is.

Digitale Cliëntportaal

Sinds 1 juli 2015 kunnen cliënten bij Sint Petrus gebruikmaken van het digitale cliëntportaal. Dit cliëntportaal is beschikbaar vanaf iedere computer met een internetverbinding en biedt diverse mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld de dagelijkse rapportage vanuit uw zorgdossier inzien en afspraken bekijken via een persoonlijke agenda. Ook kunt u familieleden of contactpersonen toegang geven tot uw cliëntportaal.

Het digitale cliëntenportaal is een beveiligde online omgeving die toegang geeft tot cliënt gerelateerde (zorg)informatie. Zorgvuldigheid staat voorop. Zo is er voor toegang tot het cliëntportaal een wachtwoord nodig en bepaalt de cliënt zelf welke/of familieleden of contactpersonen toegang krijgen tot zijn persoonlijke omgeving. De cliënt heeft dus de volledige controle; het cliëntportaal gaat immers over hem.

Via de website van BrabantZorg kunt u zich aanmelden en inloggen op het cliëntportaal. @ www.brabantzorg.eu/clientportaal

Hier kunt u inloggen, instructiefilmpjes bekijken en de handleiding of snelkaart downloaden.

Wenst u meer informatie?‚Äč Uw Cliënt Contactpersoon (CCP) kan u nader informeren over de mogelijkheden en voordelen van het digitale cliëntportaal.


Quiz: “Wie wit ut bitter”

Al jaren zorgde de spel- en gezelligheidsvereniging “Tijdverdrijf” op vrijdagmiddag voor competities sjoelen, barakken of soms koersbal. In het afgelopen jaar ging het allemaal wat moeizamer, omdat op deze middagen veel bewoners op de huiskamers bleven. Daarom is er een nieuwe uitdaging gezocht en gevonden: de Quiz: "Wie wit ut bitter". Op de laatste vrijdagmiddag van de maand wordt sinds eind september 2014 gewerkt in groepjes aan een leuke quiz, het oplossen van puzzels of bezig zijn met allerlei vragen die het geheugen aanspreken. Het gaat ons natuurlijk om gezelligheid en actie. Voor de beste groep van de middag is er een leuk prijsje te winnen en we sluiten de middag af met een borreltje of drankje. Alle leden van de spel- en gezelligheidsvereniging kunnen hieraan deelnemen zonder verdere kosten. In de maanden september en oktober mag iedereen gratis deelnemen. De quizmiddagen beginnen steeds om 14.00 uur.

Sint Petrus bos

Voor diegenen die graag af en toe een kort wandelingetje buiten willen maken, is het Sint Petrus bos ook zeker de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen. Het bos is enkele jaren helemaal gerenoveerd en opgeruimd. De paden zijn opgeknapt en er is een tafel met banken om lekker van de natuur en rust te genieten. En last but not least: er is begin 2023 een heus kabouterp[ad gerealiseerd, waar jong en oud kunnen genieten van de vele mooie kabouters die er geplaatst zijn. 

DUO Fiets

Een tochtje maken met de DUO fiets is in de winter geen pretje. Dus zullen de bewoners van het zorgcentrum, Donkzicht of iemand anders uit Boekel die graag fietst, maar dit niet meer zelfstandig kan, nog moeten wachten tot het weer lente wordt om weer een tochtje te kunnen maken op één van onze twee DUO fietsen.