Een overzicht van het laatste nieuws

Wijziging reanimatiebeleid

In een bijlage van de nieuwsflits van april 2015 vindt u een uitleg van het reanimatiebeleid van BrabantZorg. U bepaalt zelf in overleg met uw familie, behandelend arts of u wel of niet gereanimeerd wilt worden bij een circulatiestilstand. In Sint Petrus hebben we afgesproken dat de huisarts of de specialist ouderengeneeskunde uw wens vastlegt in het dossier. Bovendien vragen we uw wens kenbaar te maken op de achterkant van uw halsalarm. Zo weet iedereen, ongeacht waar u bent, wat uw wens is.

Digitale Cliëntportaal

Per 1 juli 2015 kunnen cliënten bij Sint Petrus gebruikmaken van het digitale cliëntportaal. Dit cliëntportaal is beschikbaar vanaf iedere computer met een internetverbinding en biedt diverse mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld de dagelijkse rapportage vanuit uw zorgdossier inzien en afspraken bekijken via een persoonlijke agenda. Ook kunt u familieleden of contactpersonen toegang geven tot uw cliëntportaal.


Quiz: “Wie wit ut bitter”

Al jaren zorgde de spel- en gezelligheidsvereniging “Tijdverdrijf” op vrijdagmiddag voor competities sjoelen, barakken of soms koersbal. In het afgelopen jaar ging het allemaal wat moeizamer, omdat op deze middagen veel bewoners op de huiskamers bleven. Daarom is er een nieuwe uitdaging gezocht en gevonden: de Quiz: "Wie wit ut bitter". Op de laatste vrijdagmiddag van de maand wordt sinds eind september 2014 gewerkt in groepjes aan een leuke quiz, het oplossen van puzzels of bezig zijn met allerlei vragen die het geheugen aanspreken. Het gaat ons natuurlijk om gezelligheid en actie. Voor de beste groep van de middag is er een leuk prijsje te winnen en we sluiten de middag af met een borreltje of drankje. Alle leden van de spel- en gezelligheidsvereniging kunnen hieraan deelnemen zonder verdere kosten. In de maanden september en oktober mag iedereen gratis deelnemen. De quizmiddagen beginnen steeds om 14.00 uur.

Sint Petrus bos

Voor diegenen die graag af en toe een kort wandelingetje buiten willen maken, is het Sint Petrus bos ook zeker de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen. Het bos is vorig jaarhelemaal gerenoveerd en opgeruimd. De paden zijn verhard en er is een tafel met banken om lekker van de natuur en rust te genieten.


Toertochtjes met de Boekelse bus

Vanafbegin maart gaan we weer toeren met de Boekelse bus en ritjes maken in de omgeving. We hebben de mogelijkheid om rolstoelers mee te nemen. Bewoners kunnen zich aanmelden via de uitnodiging voor een toertochtje. We gaan 6 keer toeren en proberen zoveel mogelijk bewoners een keer mee te nemen. De busvrijwilligers gaan deze tochten verzorgen. We hebben momenteel zeven busvrijwilligers en vanuit Brabantzorg gaan deze vrijwilligers een rijvaardigheidstraining volgen


DUO Fiets

Het kan nog steeds! Een tochtje maken met de DUO fiets. Met de herfst in aantocht komen er vast ook nog wel enkele mooie dagen om samen met een bewoner van het zorgcentrum, Donkzicht of iemand anders uit Boekel die graag fietst, maar dit niet meer zelfstandig kan, een tochtje te maken op één van onze twee DUO fietsen.

Jubileum

In de maand oktober 2018 wordt het 10-jarig bestaan van BrabantZorg gevierd. Hieronder is het feestprogramma te vinden met de verschillende activiteiten die we organiseren en waarbij jullie van harte welkom zijn. Daarnaast organiseren we ook weer extra activiteiten.

 

Maandag 8 oktober

 • 00 uur start feestweek met koffie en gebak
 • 30 uur lunchweek voor medewerkers en vrijwilligers
 • 30 uur muziekmiddag met Marco d’n Hollander voor bewoners, vrijwilligers en medewerkers en om 16.15 uur aansluitend viskraam bij de hoofdingang van Sint Petrus

Dinsdag 9 oktober

 • 30 uur lunchweek voor medewerkers en vrijwilligers
 • 30 uur feestkienen met een hapje en drankje
 • 30 uur feestavond in de Kruisherenkapel te Uden voor vrijwilligers en medewerkers

Woensdag 10 oktober

 • 30 uur lunchweek voor medewerkers en vrijwilligers
 • 00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur voorstellingen van

Circus Alexander

 • 30 uur feestavond in de Kruisherenkapel te Uden voor vrijwilligers en medewerkers

Donderdag 11 oktober

 • 30 uur lunchweek voor medewerkers en vrijwilligers
 • 30 uur dansworkshop in ’t Trefpunt
 • 30 uur feestavond in de Kruisherenkapel te Uden voor vrijwilligers en medewerkers

Vrijdag 12 oktober

 • 00 uur fotograaf voor het maken van een portret foto van bewoners
 • 30 uur lunchweek voor medewerkers en vrijwilligers
 • 30 uur high tea middag met muziek en gedichten voor bewoners en vrijwilligers

Zaterdag 13 oktober

 • 30 uur jukeboxmiddag in ’t Trefpunt met een hapje

en drankje